U kunt bij Reinders Makelaardij kiezen voor een drietal mogelijkheden voor het vinden van een andere woning. U kunt uw keuze kenbaar maken door het invullen en het retourneren van het inschrijfformulier. 

A.  U kunt zich voor zes maanden vrijblijvend in laten schrijven voor ons eigen aanbod. U krijgt dan, conform uw budget en woonwensen, woningen aangeboden die wij zelf in de verkoop hebben.

Als u deze mogelijkheid kiest kunt u het inschrijfformulier invullen en keuze A aanvinken. 

B.   U kunt kiezen voor een zogenoemde oriŽntatieopdracht voor een periode van 3 maanden. In deze periode krijgt u, conform uw budget en woonwensen, woningen aangeboden van alle NVM-makelaars in het woongebied waar u zoekt. De kosten voor deze opdracht bedragen Ä 100 (exclusief BTW).  Dit bedrag kan worden voldaan na ontvangst van de factuur en de opdrachtbevestiging. U kunt deze keuze kenbaar maken door het inschrijfformulier in te vullen en keuze B aan te vinken.

C.  U kunt ook kiezen voor een volledige aankoopopdracht . Wij proberen dan ďin uw huid te kruipenĒ en ons in te leven in wat wel en wat niet in uw interessegebied ligt. Dit realiseren wij niet alleen door een uitgebreid kenningsmakingsgesprek, maar ook door u van begin tot eind volledig te begeleiden, zoals: 

 • Uw woonwensen worden zorgvuldig geÔnventariseerd;

 • Uw financiŽle reikwijdte en hoeveel u wilt besteden wordt in overleg met u en (vrijblijvend) met onze financiŽle planner geÔnventariseerd;

 • Wij informeren u over het totale huizenaanbod van alle NVM-makelaars uit het door u aangewezen gebied;

 • Wij informeren u ook over het huizenaanbod van de niet NVM-makelaars;

 • Wij bezichtigen met u de door u geselecteerde huizen en adviseren omtrent:
  - de staat van onderhoud
  - de ligging
  - de waarde
  - de bouwkundige staat
  - de erfdienstbaarheden
  - etc.

 • Wij onderhandelen namens u voor de beste prijs en de beste voorwaarden;

 • Wij controleren voor u de koopakte;

 • Wij zorgen zonodig voor een bouwkundige keuring;

 • Indien u dat wenst laten wij een collega makelaar het pand taxeren voor de financiering;

 • Wij begeleiden u tot en met het ondertekenen van de akte bij de notaris.

Tijdens het kenningsmakingsgesprek zullen wij met u een courtage afspreken. Dit is altijd een percentage over de uiteindelijk overeengekomen aankoopsom van de aangekochte woning, exclusief BTW en wordt bij de notaris op de transportdatum met u verrekend.  

Kiest u voor deze mogelijkheid om uw woning te vinden, kunt u keuze C aanvinken op het inschrijfformulier. Wij nemen dan contact met u op om een afspraak voor het kenningsmakingsgesprek te maken.  

Tenslotte:

Mocht u de nieuwe woning willen laten opknappen door plaatselijke aannemers, loodgieters, dakdekkers ed. dan kunnen wij u op weg helpen door een paar ondernemers aan te raden.